Snorkfröken och jag: Nya utmaningar

söndag 28 april 2013

Nya utmaningar

Idag trotsade vi faror som timmerbröt över stenbro med forsande vatten (matte gick före och drog i snöret, Snorkfröken stenvägrade, stenvägrade och hoppade sedan jäääättelångt!! Ja varför kliva försiktigt över?), avskurna vägar med vattenfall (små rännilar som gröpt ur vägen så det blivit ca 20 cm brett. Måste också hoppas över efter mycket frustande och åbäkande. Vi tog det tre gånger i rad, bara för att.), gnäggande hingst i hage på ena sidan och gnäggande sto på andra sidan och hund i mitten, traktor med rundbalar en bit ifrån och ridning i en paddock med många suspekta saker liggandes vid sidorna. För att inte tala om en flock lösgående höns vid sidan av vägen! ;-)

Vi tränade lite trav i paddocken och även ett par galoppfattningar med bakut-kick. Det var inte av glädje utan tvärtom motvilja. Att jobba i en paddock verkar inte vara hennes grej. Ja vi får väl se hur det blir med det framöver.
Men det är långsiktig övning som gäller. Vi fick i alla fall en härlig lång ridtur, först 1½ timme till paddocken, tjugo minuters träning där och sedan drygt en timmes ridning tillbaks igen, en något kortare väg, i strålande solsken.










Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

1 kommentar: