Snorkfröken och jag: Ridtur med Ren

söndag 16 mars 2014

Ridtur med Ren

Idag provar vi att rida med renskinnet som vojlock för första gången! Polly luktar länge och noga på denna underliga päls som ska ligga på hennes rygg, men eftersom det åtminstone inte luktar rovdjur får det godkänt.
Det ligger stilla och bra, så för en första-tur blir det klart godkänt. Förhoppningsvis ska Pollys rygg också må bättre nu då... Får be någon ta kort på hela oss när vi är fullt utrustade nån gång. Ny sadel, ny sadelgjord, nytt renskinn, nytt bett... :-)

 Men visst har hennes överlinje på halsen blivit aningen trevligare? Eller också har hon bara en bra dag, för det är bara drygt en månad som skiljer korten åt i tid.

Detta fotot är från när vi provade sadlar i januari/februari.

Det blir en lugn och trevlig ridtur, inte lång alls, men med en liten lugn galopp på en skogsstig. Solen skiner, fåglarna kvittrar och det är kärlek i luften. Den där stillsamma, problemfria sorten.


Det är bara när vi kommer till den långa nedförsbacken som hon får det jobbigt. Då gör det ont i ryggen. Hon får lång tygel när vi kommer ner och oj vad hon stretchar ut då! Hon drar huvudet neråt framåt, nästan ända ner till marken.
Väl i stallet blir det massage igen. Och mat. Nomnomnomnom... Så får hon gå ut till de andra i den soliga hagen. Vi ses i morrn, matte!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar