Snorkfröken och jag: Olika stora granar

måndag 30 december 2013

Olika stora granar

Det skulle bli en längre runda idag. Det var längesedan vi red åt det hållet nu, så allting där var ju lite farligt. Fröken Fux var på helspänn hela tiden och vägrade i det längsta att passera hemska vattensamlingar vid sidan om vägen i en hage. När det ändå väl var gjort, så andades hon ut efteråt så jag tror hon krympte flera centimeter.
Sedan blev det ett glatt litet hopp över en liten nästan platt liggande gran och galopp uppför gräsbacken. Ett välplanerat, högt bakutsprång på raksträckan och sedan, efter kurvan, blev det tvärstopp då vi plötsligt hade en grön vägg på ca två meters höjd framför oss. Den granen var liiite för hög att hoppa över, så det blev tyvärr till att vända.

Fröken Fux var däremot upplivad och tanken på att vi nu tydligen skulle hem igen, fick henne att lägga i högsta växel. Vilket i sin tur yttrade sig att vi tog oss fram på tvären, eftersom matte höll igen. När vi väl passerat hästhagen innan Århult, tog vi en galopp och Pollys hela kropp skrek "jippiii!! Full sula hem!!"
När matte då höll till vänster där vägen delade sig, så blev det tvärstopp igen. Det krävdes en halv minuts övertalning av häst att detta faktiskt var rätt, innan vi kunde vi fortsätta. Men då blev det i gengäld trav och galopp hela vägen ända upp till Fällesåsen och då var hon till min stora glädje faktiskt en aning trött! Hon flåsade en liten stund och sökte sig långt nedåt med huvudet. Men tröttheten återhämtade hon sig väldigt snabbt ifrån! :-)

Det blev trots allt en och en halv timmes givande ridning idag, men jag hoppas de fraktar bort den där granen snart, för det vore kul att kunna ta den rundan också... Alternativet är 1 1/2 kilometer på asfalt istället för den där härliga galoppbacken, och det känns inte alls som ett lockande alternativ.

Rösta på mig

1 kommentar: