Snorkfröken och jag: Jaså är det hääär ni är!

måndag 21 oktober 2013

Jaså är det hääär ni är!

Efter tre dagar i avskildhet fick Palencja idag komma tillbaka till flocken, som vistats minst femtio meter ifrån henne under den här långa tiden! Det var gnäggningar från alla håll när vi först passerade hagen för att ta en liten promenad i ösregnet och sedan när hon kom tillbaka för att serveras en massa mat inne i stallgången.

Hon kissade genast välkomnande åt Ruffe som mötte i grinden (efter att han fick kört bort Roy, som trodde han hade en chans...) Det är tur att det finns en så stor och stark - 184 över manken - ledare för flocken som man kan fjäska med en stund! ;-)

Lägg märke till den sura grå märren som dyker upp till vänster i bild, någon minut in i filmen. Hon är dels en grinkärring i största allmänhet som gärna vill bestämma, men säkert är hon svartsjuk också!
Polly tuggar upprepat åt Ruffe för att riktigt visa honom vilken undergiven liten försvarslös kvinna hon är och han faller naturligtvis för det. Och liten är hon ju - även om hon inte står bredvid en sådan jätte som Ruffe - särskilt nu när hon magrat av och tappat alla muskler igen...



Veterinären har dock inte fått svar på proverna ännu. Det är ju min förhoppning annars, att hennes tillstånd skulle bero på en massa mask i tarmarna och att det här medlet skulle ta dem. Även om jag inte kan se att något kommit ut med träcken? Men om det är ägg, kanske man inte kan se dem? Men naturligtvis kan blodproverna visa på andra otrevliga saker också. Men dåliga värden på något är ju i så fall ett symtom som i sin tur beror på något. Som man ska hitta orsaken till. Det värsta är väl på sätt och vis om alla prover är jättebra och ingen mask finns, för vad ska man då gå på? Hoppas svaret kommer senast torsdag, som de sa i Slöinge.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar