Snorkfröken och jag: Kärlek och solsken

lördag 25 maj 2013

Kärlek och solsken

Tänk att man kan älska en häst så mycket!

Idag fortsatte vi med muskelbyggandet, dvs skritt uppför branta backar och galopperna på plan mark och trav omväxlande med halt, avsaktningar och igångsättningar. Strålande vackert väder och varmt men inte för varmt. Under en pigg glad galopp på en underbar gräsväg genom en lövskog, naglar hon plötsligt fast alla fyra hovar i den mjuka marken och stirrar i fasa rakt framför sig. Jag tittar jag med. Var är den? Den stora älgen eller vildsvinet som tydligen blockerar vår väg?? Till slut ser jag. Det är den ökända koltrasten som sitter på en stubbe med sitt gula näbb och sin ondskefulla blick, med vilken han kan sända små hästar i avgrunden bara han blinkar!

Utöver detta råkade vi inte ut för några direkt livsfarliga hot idag i alla fall. Det var en vattenfylld kanot som såg klart otäck ut, men när jag sa att den inte var det så gick hon så modigt förbi så. Men lilla fröken Fux blev visst lite yr i kolan av alla backar idag, för när vi ridit klart - dvs rider bort från stallet en väg och kommer tillbaks en annan = en runda - så svänger hon frimodigt in på "från-vägen" igen när vi passerar den, fullt redo att ta 1½ timmesrundan en gång till??
Men hon var nog glad ändå när jag sa att det inte alls var nödvändigt.

Sedan tog vi en promenad till en ny hage med längre gräs, en kilometer från stallet. Den ståtlige arabhingsten Crut gick i en annan hage innanför, men brunstiga Polly uppfattade nog inte det för hon blev kärleksfullt välkomnad av Roy, som (liksom Ruffe) inte heller han riktigt fattat att han blivit av med sin mandom. Polly var ju mer än villig, men han kom ju liksom aldrig till skott. Inte hjälpte det att han sprang runt och lekte giraff heller! ;-)
Men de hade det mysigt och gjorde allting tillsammans med varandra i alla fall: Myste, galopperade, drack vatten och rullade sig.












Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

2 kommentarer:

  1. Oh, vad spännande det låter att rida sådär ute i naturen, och Din häst gör helt rätt i att reagera på otäcka koltrastar:)
    Portugal kan jag verkligen rekommendera, väldigt vackert land och så trevlig befolkning, inte alls sådär "gåpåiga" som många kan vara i andra turistländer!
    Ha det så gott!

    SvaraRadera
  2. Härliga bilder! Nästan så man vill bli med häst... men... nä

    SvaraRadera