Snorkfröken och jag: Frida håller tömmarna

tisdag 7 januari 2014

Frida håller tömmarna

Idag kom Frida och tömkörde ett gäng hästar. Hon är väldigt duktig på sånt. Lilla Polly skulle också delta, till hennes stora bestörtning.
Först gick hon bara baklänges och förstod över huvud taget inte vad det var frågan om - det tyngde ju i mungiporna! Sedan körde hon med vilda bakutsprång en stund. När det inte heller hjälpte började hon så smått få ett hum om vad det var som önskades av henne, men då blev det plötsligt jobbigt och det var ju inte roligt, så då tappade hon all bjudning och bara segade sig fram. Dessutom var hon supersnabb på att plötsligt bara byta varv eller vända upp - alltså på egen begäran; inte på Fridas. :-)
Till sist gav hon med sig och gick ett par varv riktigt ordentligt och då fick hon sluta för idag. Frida trodde att nästa gång skulle det nog gå mycket bättre, för då skulle hon veta vad det gick ut på. Dessutom skulle Frida ta med sig ett hackamore som hon skulle få låna istället, för det är möjligt att tränsbettet tyngde lite väl mycket i hennes mun.


Det hade ju varit kul med lite foton, men det var svart ute och även om det fanns en strålkastare i paddocken så hade det ändå inte blivit några kort.
Så här är en annan liten bild på tömkörning istället, med en helt främmande häst, och man kan ju i alla fall fantisera om att det är så här det kommer att se ut en gång inom snar framtid. Inklusive vädret. Förutom att hon inte alls ska byta färg förstås... :-)
Hoppas hon kan komma nån gång i dagsljus, eller att sommartiden kan komma fooooort!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar