Snorkfröken och jag: Fantastiskt Fin Magsäck!

onsdag 20 november 2013

Fantastiskt Fin Magsäck!

Efter en plötslig hälta ovanpå allt annat, så fick Polly komma in på Slöinge djursjukhus för undersökning. Detta var väl ingenting som Fröken Fux tyckte var så där jätteroligt.

Åt hältan gjordes i och för sig ingenting mer än att konstatera den, för de ville "ta en sak i taget". Så de ägnade sig åt ordentliga undersökningar av buken och tarmarna.


Polly fick massa lugnande och muskelavslappnande och fick stå i en liten spilta och bli av med allt hår på magen inför ultraljudsundersökningen. Matte fick stå och hålla upp det allt tyngre huvudet och då och då hoppade hon till när hon plötsligt vaknade till efter att ha somnat! :-)
Ultraljudet och den övriga rektala undersökningen visade inga konstigheter alls, och det var ju bra! De tyckte heller inte att hon var "bukig" utan hon har helt enkelt den formen på magen tack vare hennes välvda revben. Bra, då har jag även veterinärens ord på det om någon kommenterar igen...


Sedan fick stackars Polly stå i ensamcell över natten där, eftersom de skulle göra en gastroskopi på henne idag och det skulle vara efter 18 timmars fasta.
Den undersökningen visade att hon har den finaste magsäcken de sett någonsin och hon blev väldigt glad när jag kom och hämtade henne vi fem tiden och hon fick komma hem igen!

Nu ska hon gå på Metacam igen en vecka för att se om hältan går över och sedan ska vi tillbaka igen om 14 dagar, för att undersöka bakdelen. Hon fick även en foderstat att följa för att lägga på sig och muskla sig - men det är ju så hon har ätit hela tiden! Jag förstår inte varför de tror att hon plötsligt ska bygga på sig nu, när hon inte gjort det innan? Men okej, vi får vänta och se vad nästa undersökning ger då...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar