Snorkfröken och jag: Lång dag med veterinären

onsdag 14 maj 2014

Lång dag med veterinären

De har ju liksom aldrig kunnat fastställa orsaken tidigare, utan gissat och prövat och gett metacam för att se om det hjälper osv. Så har hon ju verkat bra ett tag o man tänker att NU så... Men så kommer det hela tiden till
baka på ena eller andra sättet. Att det har varit /ÄR svårt att diagnosticera kanske kan förklaras av att det idag konstaterades att hon är halt precis överallt! Men eftersom höger fram var det som var allra värst har inte de andra tre märkts direkt, utan mer som att hon inte känts helt hundra på nåt sätt. De övriga hältorna visade sig efter böjprov först efter de bedövat kotleden på höger fram.
Så idag togs fyra röntgenbilder, som visade lite pålagringar, som tydde på att hon måste ha skadat sig nån gång för längesedan, ev utan behandling. Alltså innan jag köpte henne. Hon visade ingen hälta vid besiktning då, och inte hos mig heller förrän det kom krypande mot sensommaren i form av allmänt ovilligt beteende och ovilja att fatta galopp ibland. Ingen precis hälta i höger fram, utan lite konstigt här och lite konstigt där. Men hon har ju lärt sig att avlasta det onda benet med resten av kroppen...! Som alltså tagit på sig alldeles för mycket. :(
Idag fick hon cortisonspruta i leden samt äta fenylbutta i tio dagar. Ska stå på box idag o i morgon och sedan i liten hage i fjorton dagar tills återbesök av veterinär. Hon ska promeneras tio minuter om dagen. (Hon kommer att flippa ur!!)
På återbesöket ska hon bedövas i led för led på alla fyra benen för att lokalisera samtliga hältor. Eventuellt kan ju ryggen vara inblandad med, det vet ju ingen idag, var/hur det hela började.
"Du har inte bråttom va?" frågade veterinären mig idag.


En väldig massa grejor och nålar hade veterinären med sig idag.


Lilla gumman... Så duktig och så tålmodig lät hon sig sprutas och böjas idag, flera gånger...




Stall kompisen Ruffe fick också massa sprutor, fast i ryggen. Han fick lugnande, så här står han och sover. Men det betydde i alla fall att Polly fick sällskap i stallet första dagen av boxvilan i alla fall.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar